dijous, 6 de novembre del 2014

ART DE L'ANTIC EGIPTE

Aquest repte d’art l’hem dedicat a l’art de l’antic Egipte

Les obres artístiques seguien estrictes cànons permetent que durant més de tres mil anys l'art egipci hagi sofert escasses variacions.

A l'antic Egipte es desenvolupà una pintura mural, essencialment narrativa, amb representacions de cerimònies i fets remarcables; la pintura acostuma a anar acompanyada de jeroglífics que aporten informació essencial a l'escena. Pintaven per convertir la vida després de la mort en un lloc agradable pel difunt; per això, es creaven pintures belles.
L'escriptura jeroglífica consisteix en la intercalació d'imatges i símbols. Moltes obres d'art de l'època contenen jeroglífics. Alguns dels símbols tenen significats independents, mentre que alguns d'aquests símbols s'utilitzen per combinació.



Nosaltres en aquest repte, ens hem volgut endinsar en la cultura i art de l’antic Egipte. Així hem imitat com devien ser els antics papirs, per finalment, poder plasmar allò que més ens ha cridat l’atenció del seu art. També és veritat que ho hem fet intentant respectar al màxim les seves lleis. Així per exemple, la figura humana la dibuixaven amb el tronc mirant endavant i en canvi les extremitats i la cara sempre de costat. També hem aprés quins eren els colors més utilitzats, el  perquè algunes figures tenen cos humà però el cap és una representació d’animal...














Us animem a visitar l' exposició de l’escola! 






5 comentaris: