Els panellets són
uns pastissos petits, i de diverses formes, fets
a base de massapà i altres ingredients que els donen
un gust i aroma característics. Són les postres típiques
de la diada de Tots Sants a Catalunya. al costat de les castanyes i els moniatos.
La base més característica dels
panellets és una barreja d'ametlles crues
mòltes, sucre i
clara d'ou batuda a punt de neu. Sovint, i
perquè sigui més econòmic, s'hi afegeixen patates bullides
(o moniatos bullits). Totes aquestes varietats es couen al forn. Els més
populars són els panellets de pinyons que estan fets de la base del panellet
arrebossat de pinyons i envernissats de clara d'ou.
Avui a la tarda a l’escola hem decidit preparar aquest
menjar tradicional. Nosaltres hem fet tres tipus diferents de panellets, el clàssic
de pinyons, d’ametlla i el de xocolata.
Demà a la festa de la castanyada amb la companyia de les
nostres famílies els podrem tastar.
Segur que estaran
boníssims!!!
Feliç castanyada a tothom!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada